Continental Geleceğin Lastiği

23/06/2020

Geleceğin lastiği öncelikle yakıt tasarruflu olmalı

Son zamanlarda sürücülerin değişen lastik güvenlik beklentileri doğrultusunda Continental ve Forsa, Almanya genelinde binden fazla sürücü ile geleceğin lastiği üzerine bir anket yaptı. Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 40’tan fazlası için en önemli konu lastiklerin gelecekte daha fazla yakıt tasarrufu sağlaması oldu. İkinci sırada ise dayanıklılık yer aldı.

Anket sonuçları, yanıtların yaş grupları arasında farklılık gösterdiğini ortaya koyuyor. Örneğin 18-29 yaşlarındaki bireyler için delinmeye karşı dayanıklılık en önemli konu olurken 45-59 yaşları arasında enerji verimli lastikler öne çıktı. 30-44 yaşlarındaki kişilerin ise en büyük önceliği malzeme ve üretimde sürdürülebilirlik oldu.

Continental’in anketinde gelecekteki lastik fiyatları ile ilgili soruya verilen yanıtlara göre katılımcıların yüzde 92’si fiyat-performans oranının önemli veya çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca sürücülerin yüzde 75’i daha düşük yuvarlanma direnci ve buna bağlı olarak düşük yakıt tüketiminin kendileri için önemli veya çok önemli olduğunu söyledi. Yuvarlanma direnci ve kilometre performansı bakımından optimize edilmiş lastikler, gerçekten de aracın toplam çalışma maliyetini olumlu etkileyebilir.